Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

düşük tehlikesi....

Aşağa gitmek

düşük tehlikesi.... Empty düşük tehlikesi....

Mesaj  Sevgi Çarş. Kas. 10, 2010 3:19 pm

Hamileliğiniz boyunca taşıdığınız düşük riskiniz, sürekli kendinize ve bebeğinize dikkat etmenizi gerektirir. Özellikle de daha önce geçirdiğiniz böyle bir deneyimiz varsa. Şunu aklınızdan çıkarmamalısınız ki, doğal seleksiyon hayatın her döneminde yanı başımızda.

Hamileliğinizin 20. haftasını tamamlamadan önce (bebeğiniz 500 gr altındayken) herhangi bir nedenle hamileliğinizin sonlanması durumuna düşük adı verilir. Doğal seleksiyon dediğimiz bu durum, yeni canlı oluşumunun her aşamasında ve hatta canlılar dünyaya geldikten sonra da devam eder. Kusursuz hamilelik ürünü yaşamaya devam eder. Burada bahsettiğimiz kusursuz olan, genetik, yapısal ve işlevsel olarak en mükemmel olan anlamındadır. Başka bir deyişle düşük, tabiatın bir gerçeğidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. N. Melih Gündür düşüklerle ilgili tüm merak edilenleri bizler için açıkladı.

Düşüğün en sık görülen zaman aralığı

Düşük eylemi, genellikle hamileliğinizin erken dönemlerde oluşabilecek bir tehlikedir. Problemli olan hamileliğiniz büyük boyutlara ulaşmadan sonlandığında, mekanizmanız daha iyi işler. Bu nedenle her ne kadar "düşük" terimini ilk 20 hafta içinde oluşan bir olay olarak tarif etmiş olsak da, aslında düşük olayı en sık, hamileliğin oluştuğu ilk günlerde yaşanır. Hem de çoğu zaman düşükleriniz, hamilelik belirtileriniz daha oluşmadan, adet gecikmesi olarak algıladığınız durumlarda meydana gelir. Yani döllenmenizden hemen sonra süreç işlemeye başlar ve döllenmiş olan, ancak "kalitesi düşük" yumurta hücreniz vücudunuz tarafından hemen yok edilmeye çalışılır. Bu dönem çok hassastır. Adet gecikmesi olarak algıladığınız hamileliklerinizin %25 kadarı (4 haftalarında) düşükle sonuçlanır. Genelde düşüklerin %80'i hamileliğin ilk 12 haftasında gerçekleşir ve bu haftadan sonra düşük riski giderek azalır.

Düşük tanısının konması

Erken dönem düşüğünü kandaki hamilelik oranı ölçüm yöntemleri geliştirildikten sonra kolayca tespit edebiliyor. Bebeğiniz rahminize geçer geçmez vücudunuzda salgılana hamilelik hormonunuz, henüz daha adetiniz gecikmeden oluşur ve kanınızda tespit edilir. Doğal seleksiyon devam eder ve adet gecikmeniz olduktan sonra tanısı konmuş olan hamileliğinizi, yaklaşık %15 kadar bir riskle düşürebilirsiniz. Yani bu demektir ki, hamileliklerin %40'ı düşükle sonlanmaktadır. Bebeğinizin ultrasonografisinde kalp atışlarının gözlenmesi ile düşük riskiz %5 seviyelerine geriler. Keza daha sonraki haftalardaki ultrasonografi veya vajinal kanamanız (kasık ve bel ağrısı ile beraber olan) yine düşük şüphenizin ve tanınızın konmasında yardımcı bulgulardır. Bu bulgular, düşüğün "olmazsa olmaz" belirtileridir, ancak bazen, erken hamilelik haftalarınızda, kanamanızla beraber ağrınız olmayabilir ve "parça düşürmenizi" de "parçaların" ufak olması nedeniyle algılayamayabilirsiniz.

Birden çok düşüğün sebebi

Sürekli tekrarlayan düşüklerinizin önemli bir kısmı, sizde var olan bazı yapısal kusurlara (rahim şekil bozuklukları), hormonal dengesizliklerinize (goitre, şeker hastalığı, yumurtlama bozuklukları gibi), eşinizde veya yine sizde olabilecek genetik sorunlara bağlı nedenlerle oluşabilir.

Erken düşüklerinizin %50'sinden fazlasının tekrarlayıcı özelliği bulunmayan kromozom bozukluklarına bağlı meydana gelir. Düşüğünüz gerçekleştiğinde hamilelik haftanız ne kadar ufaksa, nedenin böyle olma olasılığı da o kadar yüksek olur. Kısacası düşük olayı, doğurganlık dönemindeki kadınların sıklıkla yaşadığı ve genelde tekrar etmeyen bir durumdur.

Bazı durumlarda da oluşan genetik bozukluk her şeye rağmen bir süre daha hamileliğinizin devam etmesine izin verip, ilerleyen haftalarda düşük yaşamanıza neden olabilir.

Düşük yapma riski daha yüksek olanlar

Hamilelik için yaşınız ilerledikçe ve doğum sayınız yükseldikçe düşük riskiniz de artar, çünkü yaşlı yumurtalar ve spermlerde genetik hasar daha fazla olur. Bu da hasarlı embriyo oluşumuna neden olarak, hamileliğinizi düşükle sonuçlandırır. Yaşınız 20'lerdeyken var olan riskiniz, 30 yaşındaki bir kadına göre daha azdır. Baba yaşı 40'ın üzerinde ise, yine düşük riski artabilir. Ayrıca sigara, alkol ve diğer zararlı maddeler de düşüklere sebep olabilir. Ağır kansızlık durumunuz varsa ise, bu durumda yine düşük riskinizi çoğaltır.

Daha önce düşük yaşanması durumunda

Daha önceki hamileliğinizde yaşadığınız bir düşük deneyiminiz var ise, sonraki hamileliğinizde yine bu riskle karşı karşıya olursunuz. Geçirdiğiniz iki veya daha fazla düşükte ise, riskiniz daha çok artar. Yani daha önce düşük geçirmiş olduğunuz ne kadar çok hamileliğiniz varsa, riskinizde bir sonraki hamileliğinizde o kadar artacaktır. Bunların yanında doğumunuzdan hemen sonra hamile kalırsanız, yine düşük riskinizin fazla olduğunu bilmelisiniz.

Düşük tehdidi tanınızın koyabilmesi için jinekolojik muayenenizde rahminizin kapalı olduğu gözlenmeli ve ultrasonda bebeğinizin kalp atışları görülmelidir.

Düşüğün tekrarlama riski

Bir kez düşük yaptığınızda, sonraki hamileliğinizde tekrar düşük yapma riskiniz %20'dir. Üç ve daha fazla sayıda düşük yaparsanız, yeniden oluşan hamileliğinizde tekrar düşük yapma riskiniz yaklaşık %50 kadar olur.

Düşüğün önlenmesi

Eğer bir genetik hasarınız yoksa yatak istirahati, destekleyici iğneler ve rahim ağzı dikişleri ile kan sulandırıcı haplar ya da iğneler kullanarak düşüğünüzü engelleyebilirsiniz.

Sonlanacak bir genetik hasarın önüne geçemezsiniz, ancak düşük tehdidiniz varsa doktorunuzun tavsiyelerine göre hareketlerinizi düzenleyerek düşük risklerinizi azaltabilirsiniz.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz