Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

hamilelikte kabızlık çekmemek için

Aşağa gitmek

hamilelikte kabızlık çekmemek için Empty hamilelikte kabızlık çekmemek için

Mesaj  Sevgi Salı Kas. 09, 2010 10:53 am

hamilelikte kabızlık çekmemek için Hamile_1009

Hamilelik döneminin getirdiği sıkıntıların başında kabızlık ve sindirim sorunları geliyor. Çoğu anne adayı kabızlık ve şişkinlikten yakınıyor. Anne adaylarının daha rahat ve sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesi için biz de bu konuyu ve çözüm yollarını sizler için araştırdık.


Kabızlık, sindirim sistemimizde en sık rastlanan sorunlardan biri. Hamilelik döneminde de neredeyse normal olduğu söylenen kabızlık sorununu hamilelerin yarısından fazlası yaşıyor. Kabızlığın öncelikle hamilelik sürecinin normal getirilerinden biri olduğunu kabul etmek ve önlemek için neler yapmak gerektiğini öğrenmek gerekiyor.


KABIZLIK NEDİR?
Dışkılama sıklığının azalmasına, hatta rahatsızlık verecek dercede dışkı çıkaramamaya kabızlık denir. Dışkınız katı, sert, küçük hacimli olur ve beraberinde şişkinlik, gerginlik, rektal dolgunluk ya da dışkıyı tam boşaltamadığınızı hissedersiniz.


Sindirilmekte olan besin artıklarının suyu, kalın bağırsaktan geçerken emilir. Besin artıklarınız giderek katılaşır, dışkıya dönüşür, bağırsak düz kasları sayesinde rektuma doğru itilir ve anüsten atılır. Bağırsak hareketlerinin yavaşlaması; dışkının normalden uzun süre kalın bağırsakta kalmasına, böylece daha fazla su emilmesine, bu nedenle de artığın daha da sertleşmesine neden olur.



KABIZLIĞIN TEMEL SEBEPLERİ
- Bağırsak hareketlerinin yavaşlaması.
- Az sıvı tüketimi.
- Suyun fazla emilimi.
- Fiziksel aktivitelerinizin azlığı.
- Kullanılan ilaçlar.
- Hamilelik.
- Besinlerle aldığınız posa miktarının az olması.
- Hormonal, sistemik ve nörölöjik bazı hastalıklar.

HAMİLELİK KABIZLIĞININ NEDENLERİ
- Artan progesteron hormonu düz kasların yavaşlamasına neden olur. Midenizde boşalma zamanı uzar ve bağırsak hareketleri yavaşlar.
- Bu dönemde bağırsaktan sıvı emilimi artar.
- Demir ve kalsiyum hapları da kabızlık yapar.
- Büyüyen uterus, bağırsaklar üzerinde baskı yapar ve buna bağlı kabızlık yaşanabilir.

KABIZ OLMAMAK İÇİN 10 ÖNERİ
- Günde 1,5-2 litre su ya da sıvı tüketin. Sıvı ihtiyacınızı su, çorba, ayran, komposto, bitki/meyve çayları, meyve suyu ile karşılayabilirsiniz.
- Kahve, kola gibi içecekler ve muz gibi nişastalı gıdalar kabızlık yapar. Bu tür gıdalardan uzak durun.
- Bol posalı (lifli) besinler tüketin. Günlük 25-30 gram posa almalısınız. Posa; meyve, sebze, tahıl ve kuru baklagillerin, suda çözünürlüğü değişen, sindirilemeyen kısımlarıdır. Posa alımınızı arttırmak için; sebze yemeği, bol yeşil salata ve miktarına dikkat ederek meyve (özellikle kuru kayısı, incir, erik) tüketmenizi öneririz.
- Posa içeriği yönünden zengin olan esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı besinleri tercih edin.
- Öğün atlamak sindirim sisteminin çalışma sistemini sekteye uğratır. Bu nedenle özellikle kahvaltı ve öğle yemeklerinizi atlamamaya özen gösterin.
- Yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yemek yemeye özen gösterin.
- Kurubaklagiller hem posa hem de iyi birer protein kaynağı olduğundan, beslenmenizde mutlaka yer vermelisiniz.
- Bitki ve meyve çaylarının (ıhlamur, limon, elma, nane gibi), sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır, bu yüzden tüketmenizi öneriyoruz.
- Yoğurt, bağırsak hareketlerinizi ve sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. Yeni çıkan yoğurtların raf ömürlerini arttırmak için, yoğurdun içindeki yararlı bakteriler oldukça azaltılıyor. Bu da yoğurdun sindirime yarar sağlayan özelliğini yok ediyor. En sağlıklısı evde kendi yoğurdunuzu yapın ve her gün tüketin.
- Bedensel aktivite hazım problemlerinin en önemli ilacıdır. Haftada en az 3 gün, yarım saat yürümek ya da yüzmek kabızlık şikayetini azaltır.
Bu önerileri yerine getirdiğiniz halde kabızlık sorunu yaşamaya devam ediyorsanız doktorunuza danışmanızda fayda olacaktır. Bu durumda genellikle ilaç tedavisi uygulanır.
Kabızlık sorununu önemseyin! Tedavi edilmeyen kabızlık problemi; anal fissür, hemoroid, rektal prolapsus gibi bir takım sindirim sistemi hastalıklarınıza neden olabilir.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz