Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

boş gebelik

Aşağa gitmek

boş gebelik Empty boş gebelik

Mesaj  Sevgi Salı Kas. 09, 2010 10:59 am

Erken dönemdeki hamilelik kayıplarının çoğunu boş gebelik oluşturmaktadır. Halk arasında su gebeliği olarak bilinir ve anormal bir hamilelik gelişimidir. Tanısı ultrasonda konur ve tedavisi yoktur.


Boş gebeliğin tıptaki adı "anembriyonik gebelik" olarak geçmektedir. Hamile kalındığında, hemilelik kesesini oluşturan zar ve plasenta gelişimini tamamlarken, bebeğin bu yapı içinde görünmemesi boş gebelik olarak adlandırılmaktadır.
Annede yumurtlama olduktan sonra, babadan gelen sprem ile birleşerek döllenir. Döllenen yumurta tüplerdeki yolculuğunu tamamladıktan sonra rahim duvarına gelerek tutunur. Zamanla gelişen hücreler gebelik kesesini oluşturur ve plasenta ile birlikte embryonun büyüyeceği ortamı sağlar.
Normalde son adet tarihinden yaklaşık 5 hafta geçtiğinde ultrason muayenesinde kese içindeki bebek görülebilmektedir. Embryonun farkedilmesi ve kalp atışlarının duyulması bu haftalarda gerçekleşir. Eğer bebek görülemiyorsa, bunun tanısını koymak için acele etmemek en doğrusudur. Çünkü anne adayındaki yumurtlama beklenen tarihten geç bir vakitte gerçekleşmişse, 5 haftadan sonra da görülebilme olasılığı vardır.
Genelde adet kanamaları düzensiz olan kişilerde rastlanan bu durum, anne adaylarını hemen olumsuz bir duruma ve düşüncelere sokmamalıdır. Son adet tarihinin ilk gününden itibaren 10-15 gün sonra yumurtalama gerçekleşmeyip 15-25 gün arasında bir sapma ile yumurtlama yaşandıysa, bebeğin gelişimde de 1-2 haftalık bir sapma olması normaldir. Bu nedenle boş gebelik tanısını kesin koymadan önce; kese içindeki yolk kesesi varsa ve yapı izleniyorsa, kesenin durumu iyi ve gelişimi normalse, 1 hafta gibi bir süre daha beklenmelidir.
Boş gebeliğin belli bir belirtisi yoktur. Tam aksine, normal bir hamilelik süreci yaşanıyormuş gibi gelişim mevcut olup, ne bir kanama ne de bir ağrı ya da kramp hissedilmez. Tek belirti, kese içinde kalp atışını duymamak ve embryoyu görememektir.
Kesin tanı konulduktan sonra hastaya gebeliği sonlandırmayı tavsiye edilir. Başka bir tedavi seçeneği bulunmaz. Zaten kürtaj yapılmasa bile belirli bir süre sonra boş bebek kesesi şiddetli ağrı ve kanama belirtileri ile kendiliğinden düşecektir.
Boş gebeliğin oluşumuna sebep kromozomlardan kaynaklanan bozukluklardır. Bu hamilelikte söz konusu olan sperm ve yumurtanın kalitesinin düşüklüğü ya da anomaliden kaynaklandığını bilmek gerekir. Bu anormal hamilelik gelişimi tekrarlanacak diye bir kural yoktur. Bir sonraki hamilelik çok daha normal gelişebilir. Anne ve babada genetik bir problem yoksa kalıtsal özellik göstermez. Bu tip problemli hamilelikler 3 kereden fazla tekrarlanıyorsa endişelenmek gerekir.
Boş gebeliğin tedavisi olmadığından, kesin tanı konduktan sonra en kısa zamanda hamilelik sonlandırılmalıdır. Genelde, genel anesteziyle ameliyathanede yapılan çok ufak bir işlemdir. Yaklaşık 15-20 dakika kadar sürer. Diğer bir seçenek ise, rahmin temizlenmesini sağlayacak doktorun önerdiği ilaçları kullanmaktır.
Hamilelik sonlandırıldıktan sonra 1-2 ay içinde tekrar hamile kalınabilir. Bu süre içinde anne adayı yeterli beslenmeli, dinlenmeli ve olumsuz düşünmemelidir. Özellikle anne ve baba adayları sağlıklı bir hamilelik ve bebek için, yumurta ve sperm kalitesini sağlamak adına sigara ve içkiden uzak durmalıdır.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz