Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

Bebeğin 9 ayında merak edilen 9 nokta

Aşağa gitmek

Bebeğin 9 ayında merak edilen 9 nokta Empty Bebeğin 9 ayında merak edilen 9 nokta

Mesaj  Sevgi Salı Kas. 09, 2010 11:30 am

Ciddi mide ve barsak yakınmalarım var. Ne yapmalıyım?
Hamileliğim boyunca her ay ne kadar kilo almalıyım?
ve bunlar gibi değişik konularda öneriler ve bilgiler...

1. Ciddi mide ve barsak yakınmalarım var. Ne yapmalıyım?
Aşırı bulantı ve kusmalar, beslenmenizi önemli ölçüde bozuyor ve sizin için stres kaynağı oluyor ise, şunları deneyebilirsiniz: Öğünlerinizi küçülterek, daha sık yemek yemeye çalışabilirsiniz. -Sabahları yataktan kalkmadan önce birkaç tane tuzlu bisküvi, leblebi gibi kuru gıdalar yiyebilirsiniz. -Özellikle, kusma yolu ile sıvı kaybediyorsanız bol miktarda sıvı almalısınız. Kabız olmamak için, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz: Günde 6-8 bardak su içmelisiniz. -Posalı yiyecekler yemelisiniz. -Hareketi artırmalı ve her gün düzenli olarak egzersiz yapmalısınız.
2. Hamileliğim boyunca her ay ne kadar kilo almalıyım?
Gebelik süresince, vücut ağırlığınız9-13 kg arasında artacaktır. Hamileliğinizin ilk 3 ayında 0-3 kg. alabilirsiniz. İlk 3 aydan sonra vücut ağırlığınızda, her ay ortalama 1-1.5 kg kadar bir artış olmalıdır.
3. Gebelikte cinsel ilişki sakıncalı mı? Sıklığı, pozisyonu ne olmalıdır?
Daha önceki gebeliklerinizde düşük, erken doğum gibi durumlar söz konusu değilse, cinsel ilişki kısıtlanmaz. İlk aylarda gebeliğe bağlı şikayetleriniz, son aylarda da karnın büyümesi nedeniyle, cinsel isteğinizde azalma görülebilir. 3. ve 6. aylar arasında ise, hormon düzeylerinde artış, genital bölgedeki kan akımının artması ve gebe kalma kaygısının olmaması nedeniyle; cinsel istekte artma gözlenebilir. Son haftalarda, karına baskı yapılmayan pozisyonlar tercih edilmelidir.
4. Özellikle sıcak havalarda, ayak bileklerim şişiyor. Bu durum önemli mi?
Hormonların etkisi ile, vücutta tuz ve suyun tutulması, fazla ayakta kalma veya oturma gibi durumlarda ayak bileklerinde ve bacaklarda şişme olması normal kabul edilmektedir. Bu durumun yaratacağı rahatsızlığı azaltmak için bacaklarınızı yükseğe kaldırın, yemeklerinizde tuzu azaltın, rahat ayakkabı veya terlikler giyin. Şişlikler sizi çok rahatsız ediyorsa korseli çoraplar giyebilirsiniz.
5. Yaklaşık 5 yıldır, günde yarım paket sigara içiyorum. Ayrıca haftada birkaç kez alkol alıyorum. Bu durum bebeğime zarar verir mi?
Gebelikten önce içtiğiniz sigaranın gelişmekte olan bebeğe zarar verdiğine ilişkin kanıt bulunmamaktadır. Ancak, gebelik sırasında, özellikle 4. aydan sonra sigara içmenin zararları belgelenmiştir. Sigara içiminin yol açtığı olumsuz durumlar arasında, düşük yapma, bebek ölümü, erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme sayılabilir. Diğer yandan, gebelikte kullanılan alkolün dolaşıma geçerek bebeğinizde, zeka geriliği, gelişme bozuklukları, yüz anomalileri, ölü doğum gibi birtakım sorunlara neden olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle, gebelikte alkol kullanmamalısınız.
6. Hamileliğim süresince, günlük kişisel bakımımda (diş bakımı, banyo, ...) farklılık olacak mı?
Gebeliğiniz sırasındakihormonal değişimler diş etlerinizde iltihaplanmaya, kusma ise dişlerinizde çürümeye yol açabilir. Tüm bu olumsuzluklara sebep olmamak için, öncelikle günde 2 defa dişlerinizi etkili bir biçimde fırçalamalısınız. Gebelik nedeniyle artan terleme ve akıntılar, size rahatsızlık verebilir. Hergün banyo yapmanız sizi rahatlatır ve dinlendirir. Gebelik boyunca banyo yapmada ve su dolu küvette yıkanmada bir sınır yoktur. Çünkü su vajinaya kaçmaz. Ancak küvette yatmak ya da oturmak yerine, ayakta duş şeklinde banyo yapmayı tercih etmelisiniz. Böylece doğum yolunu enfeksiyonlardan da korumuş olursunuz. Tedbir olarak, saçların boyanması ve permalanması gibi bakım uygulamasını, doğum sonrasına bırakmanız tavsiye edilir.
7. Hamileliğim boyunca, seyahat etmemde herhangi bir sakınca var mı?
Gebelikte uzun süren yolculuklardan kaçınmalısınız. Otomobil ile yapılan yolculuklarda, bacalarınızdaki dolaşımı sağlamak için, 2 saatte bir 15-20 dakikalık aralar vermelisiniz. Daha önceki gebeliklerinde, düşük yapmış kadınların ilk 3 ayda, erken doğum ile sonlanmış gebeliklerin ise son 3 ayda seyahat etmemesi gerekir. Erken doğum, düşük hikayesi yoksa; uçak yolculuğu yapmanızda da bir sakınca yoktur. Yine de, bir önlem olarak, 34. haftadan sonra uçağa binmemelisiniz.
8. Sürekli kendimi yorgun hissediyorum ve çabuk yoruluyorum. Ne yapmalıyım?
Bulantı, kusma, kansızlık, son aylarda kilo artışı ve gebelik zehirlenmesine eğilim; çabuk yorulma ve yorgunluk hissinin sebepleri arasında sayılabilir. Bunun için, gebelik süresince düzenli egzersiz yapmalı, her gün belli bir süre istirahat etmeli, beslenmenize özen göstermeli, uyku sürenizi artırmalı, aşırı kilo almaktan kaçınmalısınız.
9. Bacaklarımda ağrılar oluşuyor. Geceleri ise bacaklarıma kramp giriyor. Bu durumda ne yapmalıyım?
Gebeliğe bağlı olarak vücutta fosforun artması, kalsiyumun azalması, bebek başının kalça kemikleri arasına yerleşmesi ile sinirlere basıncın artması gibi nedenlerle kramplar oluşabilir. Uzun süre hareketsiz ve uygun olmayan pozisyonlarda kalmak, uzun süre ayakta durmak, çok yürümek, bacaklara fazla yüklenmek, süt-yoğurt-peynir gibi gıda maddelerini yeterince tüketmemek gibi nedenler bacaklardaki kramp yakınmalarını artırabilir. Bu durumda, süt ve süt ürünlerini daha fazla tüketmeli, yeterli süre güneşte kalmalı, kramp olduğunda bacağınıza masaj yapmalısınız.

Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz