Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

bebeklerde düşünce geliştirmek

Aşağa gitmek

bebeklerde düşünce geliştirmek Empty bebeklerde düşünce geliştirmek

Mesaj  Sevgi Ptsi Kas. 22, 2010 8:55 am

Bebeğinizin düşüncesini kabul edip onu biraz genişletebilirsiniz. Kavramsal bir kelime eklediğinizde, bebeğiniz bir düşüncenin daha gelişmiş bir yolla ifade edilebileceğini görme fırsatı yakalar. Onu bir dahaki sefere düşüncelerini genişletmek için cesaretlendirmiş olursunuz. Burada en önemli nokta küçük bir genişletme yapmaktır, böylece bebeğiniz asıl düşünceyi hala anlayabilir. Örneğin; bebeğiniz “top” dediğinde; “evet, büyük bir top” cevabını verebilirsiniz.

Bebekler söylediklerinden daha fazlasını ima ederler. “Top” dediğinde bu “büyük top” anlamına gelebilir, ya da “topu at” anlamına da gelebilir. Ona “topu atmamı mı istiyorsun” diye sorabilirsiniz. “Top” aynı zamanda “top kanepenin altına girdi, ona ulaşamıyorum” da demek olabilir. Kanepenin altına uzanıp “Topunu mu kaybettin? İşte burada” diyebilirsiniz. Bebeğiniz çoğu zaman el kol hareketleri ve yüz ifadeleriyle “top” un ne anlama geldiğini anlamanızı sağlayacaktır.

Bazen bebeğiniz “ıslak” dediğinde, bu ıslak bir çocuk bezi, çamaşır makinesinden çıkmış ıslak çamaşırlar, paspas yapılmış yerler, yıkanmış bir saç veya sandalyeye dökülmüş süt anlamına gelebilir. Bunların hepsi sizin için bebeğinizin düşüncelerini geliştirmek için fırsatlardır. “Islak bez”, “evet, ıslak kıyafetler”, “ıslak zemin”, “ıslak saç” gibi.



ne bilmek isiyorum

Bebekler meraklıdır. Bu merak onların öğrenme sürecine yardımcı olur. Bebekler merak ettiklerinde soru sorarlar. Bebeğiniz henüz kelimeleri kullanarak soru soramıyor olabilir, fakat kanepenin altına girmiş ayısı için etrafa bakındığını gördüğünüzde bilirsiniz ki “nerede” sorusunu soruyordur. Bebeğiniz bir nesneyi eline alıp şaşkın bir ifadeyle size bakıyorsa, “bu nedir?” sorusunu soruyordur. Oyuncak ayının gözleri aniden kapanırsa ve bebeğiniz size bunu gösterirse “ne oldu?” sorusunu soruyordur.

El kol hareketleri ve yüz ifadelerine nasıl cevap vereceğinizi öğrendiniz. Peki, bebeğinizin soru sormak için kelimeleri kullanmasına nasıl yardımcı olacaksınız. Bebekler soru sormayı, soru ve cevaplara kulak misafiri olarak öğrenirler. Soruların nasıl çalıştığını anlarlar. Bebeğinizin diğer insanları soru sorarken veya cevap verirken izlemeye veya dinlemeye ihtiyacı vardır. Diğer insanlara bebeğinizin yanında sorular sorun. Soruların ve cevapların anlaşılır ve ilgi çekici olmasına dikkat edin.

Ebeveynler aynı zamanda bebeklerine de soru sorarlar. Sorular bebeklerinizi yeni kelimeler ve fikirler öğrenmesine yüreklendirir. Sorular, ebeveyn-bebek sohbetinin bir parçasıdır. Şunu unutmayın sadece siz soru sorarsanız, bebeğiniz cevap vermeyi öğrenir. Bebeğinizin iletişim becerilerini geliştirmek istiyorsanız şimdi soru sorma zamanı onda ve cevap verme sırası da sizde.



nasıl hissediyorum

Gün boyunca bebekler pek çok değişik duygular hissederler. Bebeğinizin hislerini ifade etmesine yardım edebilirsiniz. Ne kadar iyi anne babalar olsak da bebekler sinirlenir, üzülür ve sıkılır. Duyguları tanımlamak, bebeğinize öfke nöbetleri ve gözyaşları olmadan duygularını ifade edebilme yolu verir.

Ağlayan bebeğinize “Ağlama, şimdi geçecek” yerine “Canın acıyor biliyorum. Bunun için üzülüyorsun. Annenin öpmesine izin ver” veya büyükannesini gördüğü için heyecanlanan bebeğinize “ işte bak büyükanne” yerine “hey, büyükanne, çok heyecanlandın değil mi?” diyerek duygularını adlandırmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeğinizin duygularını adlandırma fırsatlarını kaçırmayın. Bu şekilde onu gerçekten dinlediğinizi ve anladığınızı da göstermiş olursunuz. Duyguları adlandırarak aynı zamanda bunları neden hissettiği konusundan da bahsedersiniz. Bu da kavramsal gelişimi destekler.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz