Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

bebeğinizin uykusu

Aşağa gitmek

bebeğinizin uykusu Empty bebeğinizin uykusu

Mesaj  Sevgi Ptsi Kas. 22, 2010 9:34 am

bebeğinizin uykusu 01

Uyku, öncelikle bebeğinizin sağlıklı gelişimi için önemlidir. Ýyi bir gece uykusu bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimini destekler. Çünkü büyüme hormonu, en çok bebeğiniz uykudayken salgılanır. Yani bebeğinizin büyümesi o uykusundayken devam etmektedir ve bu sürecin aksaması, onun gelişimin de aksaması anlamına gelmektedir. Uykusunu iyi alan bebeklerse, ertesi güne zinde, keyifle oynamak ve öğrenmek için hazır başlarlar.
Bebeğinize iyi bir uyku alışkanlığı kazandırmanın sizin için önemini biliyoruz. Onun sağlıklı kesintisiz bir uyku saati yaşaması için , aşağıda derlediğimiz önerileri deneyebilirsiniz.
Uyku Öncesi Hazırlıklar

Eğer henüz başlamadıysanız, 3 ila 6. aylar bebeğinizin uyku öncesi hazırlıklarına başlamak için uygun bir dönemdir. Bebeğinize ılık bir duş yaptırabilir, sakin bir oyun oynayabilir, kısa masallar anlatabilir, ninni söyleyebilir ve iyi geceler öpücüğü vererek bebeğiniz için uyku öncesi hazırlıklarını tamamlayabilirsiniz.
Ýdeal Uyku Ortamı

Bebeğiniz için ideal uyku ortamı sessiz, karanlığa yakın hafif loş ışıklı ve bebeğinizin rahat edebileceği uygun ısıda olmalıdır. Bebekler için tavsiye edilen oda ısısı 18 – 22°C arasındadır. Bebeğinizi huzursuz edebileceği için aşırı sarıp sarmalanmamalı, 1 yaşına kadar pamuklu örtüler ve ince battaniyeler tercih edilmelidir. 1 yaşından sonra ise hafif ve onu sıcak tutan bir yorgan kullanılmalıdır.
Uykuda Neler Oluyor

Uykunun birbirini izleyen iki aşaması vardır. Non – REM ve REM

* Non-REM (non rapid eye movement – hızlı göz hareketlerinin olmadığı)
o Bebeğiniz uykuya ilk daldığında bu evreye girer, bu evrede;
+ Bebeğinizin nefes alışverişi yavaşlar.
+ Vücut sıcaklığı düşer.
+ En önemlisi bu evrenin sonunda büyüme hormonu salgılanır.
* REM (rapid eye movement – hızlı göz hareketleri)
o Bebeğinizin uykusunun %25’ini kapsar.
+ Bu evre;
+ Bebeğinizin vücudu ve beyni için enerji sağlar.
+ Bebeğinizin beyni aktif olarak çalışır.
+ Rüya görebilir.
+ Gözlerini kırpıştırır.

Uyanma Vakti

* Eğer bebeğiniz 10 saat uyudu ise sabah uyandırılma vakti gelmiş demektir. Sabahları bebeğinizi hep aynı saate uyandırmanız, onun uyku düzenine alışmasına yardımcı olacaktır.

Uyku Düzeni ve Süreleri

* Yeni doğan bebeğinizi uyutmak için bebeğinizin tepkilerini gözlemlemeniz yeterlidir. Bebeğiniz gözlerini ovuşturmaya, kulağını çekiştirmeye başlar. Bu sinyalleri aldığınız zaman onu yatırabilirsiniz. Ancak bebeğiniz büyüdükçe uyku saati belirlenmeli ve uyku düzeni oluşturmalıdır.
* Gece uykuları için 19.00 – 20.30 önerilen uyku vaktidir. Bu saati geçirdiği takdirde bebeğiniz yorulabilir ve uykuya dalmakta zorlanabilir. Gece geç saatlere kadar uyumayan bebeğiniz, beklediğinizin aksine yorgun görünmeyebilir. Hatta son derece enerjik ve hareketli olabilir, bu genelde uyku saatinin geçtiğinin bir göstergesidir.
* Gün içindeki uyku düzeni de aynı şekilde düzenlenmelidir. Gün içinde belirli uyku saatleri belirlemeli ya da bebeğinizin yorulduğunu farkettiğiniz zamanlarda onu uyutmalısınız.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz