Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

Hamilelik öncesinde ilk muayene

Aşağa gitmek

Hamilelik öncesinde ilk muayene Empty Hamilelik öncesinde ilk muayene

Mesaj  Sevgi Salı Kas. 09, 2010 10:31 am

Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek, rahat bir doğum yapmak ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmak için hamile kalmaya karar verdiğinizde bir kadın doğum uzmanıyla görüşmek önemlidir. Hekiminiz hem sizin, hem de dünyaya getirmeyi planladığınız bebeğin zarar görmesini engellemek için bazı muayene ve tetkikler yaparak sağlıklı bir hamilelik dönemi için önerilerde bulunacaktır. Anne olmaya karar verildiğinde ilk yapılması gereken; hamileliği takip etmesi istenilen hekimle temasa geçmek, randevu almak ve eşinizle birlikte muayeneye gitmektir. Doktorunuza "biz bebek sahibi olmak istiyoruz" diyerek başvurduğunuzda sizin genel sağlık durumunuzla ilgili verilerin ana hatları belirlenmeye çalışılır ve olası problemler saptanarak rahatsızlıklar tedavi edilir.

Anne adayının sağlık durumuyla ilgili genel sağlık öyküsü alındıktan ve kişinin durumuyla ilgili detaylı bilgi elde edildikten sonra sıra jinekolojik muayeneye gelir. Bu esnada standart muayeneden farklı bir işlem yapılmaz. Muayenede vajinal ve pelvik enfeksiyonlar araştırılır. Transvajinal ultrasonografi ile rahim ve yumurtalıkların durumu değerlendirilir. Myom, kist, endometrioma varlığı araştırılır. Eğer daha önce yapılmadıysa ya da yapılmış olsa bile üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmişse mutlaka smear testi yapılır. Muayenenin son aşamasında ise boy, kilo ve tansiyon tespiti yapılır. Öykü ve muayeneden sonra sıra bunlarla saptanamayan faktörlerin incelenmesi gerekir. Bu inceleme laboratuvar yardımıyla yapılır. Bilinen herhangi bir hastalığı olmayan kişilerde rutin testler istenir. Rutin testler şunlardır:

Laboratuvar incelemeleri
• Tam kan sayımı
• Tam idrar tetkiki
• Anne ve babanın kan grupları
• Toksoplazma ile ilgili testler
• Kızamıkçık (Rubella) ile ilgili testler
• Hepatit B ile ilgili testler
• Açlık kan şekeri (AKŞ) bakılması son zamanlarda önerilmemektedir.

Çünkü AKŞ sadece var olan diyabeti gösterir. Bunun yerine 50 gram glukoz ile yapılan tarama testi daha önemli bilgiler verebilir.
Bunlar dışında belirli bir yakınma ya da bulgu varsa buna yönelik incelemeler yapılır. Örneğin adet düzensizliği varlığında tiroid ve prolaktin hormonları da dahil olmak üzere detaylı hormon incelemesi gerekli olabilir. Jinekolojik hastalık dışında bir patoloji saptandığında doktorunuz ilgili branştan konsültasyon isteyecektir. Bunların yanı sıra; obezite eğilimi olan anne adaylarının, bu dönemde kilo vermesi önerilir. Özelikle diş muayenesi ve gerekli tedavisinin yapılması sağlanır. Anne adayının fizik muayenesinde diğer hastalıklar saptanır ve tedavileri yapılır. Ayrıca, bacaklarda varis olup olmadığına da bakılmalıdır.

Anne adayının yapılan tetkiklerinde kızamıkçığa karşı bağışık olmadığınız saptanırsa aşı olmanız gerekir. Kızamık geçirmediği testlerle tespit edilenlere kızamıkçık aşısı yapılır, aşıdan 3 ay sonra gebe kalması önerilir. Evinde kedi besleyenler, az pişmiş veya çiğ et yeme alışkanlığı olanlara toxoplasma taraması yapılmalıdır. Test sonrası negatif sonuç olanlar, risk altında olduklarından kedilerle temastan kaçınmalı ve etleri iyi pişmiş olarak yemelidir. Pozitif olanlara ise, risk altında olmadığı bildirilmelidir. HIV testi de, artık rutin tarama testleri arasına giriyor. Anne adayları ayrıca; ilaç, sigara ve alkol kullanımı hakkında bilgilendirilir. Anne adayı sigara kullanıyorsa, sigarayı bırakması ve sigara içilen ortamdan uzak durması yönünde uyarılır. Sigara içimi söz konusu ise; mutlaka sigara bırakılmalıdır. Alkol alımı söz konusu ise; yavaş yavaş bırakılmalı ve hamilelikte bu alışkanlıktan tümüyle vazgeçilmelidir. Özellikle gebeliğin ilk üç ayında ilaç kullanımında kaçınılması söylenmelidir.

Nöral tüp defekti (NTD) denilen yani beyin ve omurilik gelişim anomalileri toplumda 1000 canlı doğumda 1-2 oranında karşılaşılır. Hamilelikten 1-2 ay öncesinden başlanan günde 0.4 mg folik asit alımının NTD görülme sıklığını azalttığı biliniyor. Bu amaçla planlanan hamilelikten 1,5-2 ay öncesinden folik asit takviyesine başlanması önerilir. Daha önce NTD bebek doğuranlar için gebeliğin ilk üç ayı boyunca folik asit alımına devam edilmesi önerilir.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz