Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...

Join the forum, it's quick and easy

Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
NEDEN ÜYE OLMALIYIM?; SİTEDE BULUNAN DİĞER DETAYLARDAN YARARLANMAK, UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNİ OKUMAK, FORUM İÇERSİNDEKİ GİZLİ BÖLÜMLERİ GÖREBİLMEK VE DİĞER ANNE ADAYLARIYLA TANIŞMAK İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ...
Anne ve Anne Adayları Hoşgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Baş Köşe
Destekleyenler

Zirve100 Toplist


TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi

Toplist
Webparki.Net Toplist Site Ekle Hit Al Pagerank3 Link Ekle Link Paylas
Forum Siteleri
Sağlık Bilgileri
Sitenburada.Com | Toplist , Site Ekle , Google Site Kaydet , Hit Kazan


site ekle

Siteni Ekle Hit Kazan
dizin, site ekle, link ekle, toplist, dizin ekle
Toplist
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di
Kitap
site ekle Oyunlar
Günün Gündemi

Sağlıklı bir hamilelik dönemi için Anne adayı da spor yapar

Aşağa gitmek

Sağlıklı bir hamilelik dönemi için Anne adayı da spor yapar Empty Sağlıklı bir hamilelik dönemi için Anne adayı da spor yapar

Mesaj  Sevgi Salı Kas. 09, 2010 11:23 am

Egzersizin hamilelik, doğum ve doğum sonrasındaki yararlarını bilimsel araştırmalar ortaya koyuyor.

Düzenli egzersiz annenin duruş bozukluklarının giderilmesine, yorgunluk şikayetlerinin azalmasına ve bel ağrılarının son bulmasına yardımcı oluyor.

Anne adaylarının çoğunluğu, hamileliklerinin ilk gününden itibaren, doğmamış çocuklarının ana rahminde sağlıklı gelişmesine ve sağlıklı doğmasına zararı olur düşüncesi ile egzersiz yapmak bir yana daha hareketsiz bir yaşamı yeğliyorlar. Acıbadem Hastanesi Kozyatağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Evren Kul Panza’ya göre hamilelik döneminde de bedensel egzersiz yapmanın yararları çok.

“Daha gebelik planlanırken bel ve karın kaslarını güçlendirmek gerekir ki rahat ve ağrısız bir hamilelik dönemi geçirebilsin. Hamilelikte uterustaki büyümeye ve kilo almaya bağlı olarak belde bazı anatomik bozukluklar oluşuyor. Karın kaslarına yönelik egzersizlerle bel ve karın güçlenir. Hamilelik öncesi dönemde egzersiz eğitimi ve hamilelik döneminde bel ağrısı ve bu dönemde yapılması önerilen egzersizler için bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına başvurmanız faydalı olur. Bu egzersizler dışında yürüme, bisiklet ve yüzme en çok önerdiğimiz sporlar arasındadır.”

Hangi egzersizi yapmalı?

Gebelik döneminde vücutta pek çok değişiklik olduğu bir gerçek. Bu değişikliklerin başında belin daha oyuk bir hal alması geliyor. Bu durum bel ağrılarına yol açabiliyor. Zaten gebelikte egzersizin ilk amacı düzgün bir vücut postürü (şeker) sağlamak ve bel ağrılarına hafifletmek.

Dr. Panza önerilen egzersizlerin getirdiği yararları şöyle sıralıyor:

YÜZME

Hamileler için önerilen en yaygın spor yüzme. Bütün kas sistemini çalıştırdığından ve suyun bir tür masaj etkisi yapmasından dolayı tavsiye ediliyor. Rahatlatıcı olması ve beli zorlamaması açısından da tercih sebebi.

YÜRÜYÜŞ

Mümkünse açık havada yapılan yürüyüşler tavsiye ediliyor. 15 dakika ile başlayıp zamanla günde bir saate kadar süren yürüyüşlerin haftada 3 gün yapılması gerekli.

AEROBİK EGZERSİZLER

Anne ve bebek için gerekli olan kan dolaşımını hareketlendirerek oksijen kullanımını artırıyor. Annenin kondisyonunu artırarak, çabuk yorulmaları engelliyor.

1- Bir mindere uzanın. Başınızın altına bir yastık koyun. Ağzınız kapalı olarak, kaburga aralarını genişletecek şekilde yavaşça nefes alıp verin. Bu egzersiz özellikle geç hamilelik evresinde nefes alıp vermenin düzenlenmesini sağlıyor.

2- Bu hareket esnasında belin oyuk durmamasına düz olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kaburgaları açan şekilde nefes alarak göğüs kafesinizi genişletin. Bu sırada memelerin öne doğru hareketini izleyin. Sonra başınızı yukarı doğru kaldırın ve rahatça nefes alıp verin.

3- 50 cm mesafedeki sert bir desteğe (lavabo vb.) tutunun. Topukların sağ arka kısmına basarak ve dizler dışa yönelerek çömelin. Başta dengeyi sağlamak zor olsa da zamanla dengeyi sağlamanın kolay olduğunu göreceksiniz. Günlük yaşam aktiviteleri esnasında da belden öne eğilmek oldukça sakıncalı olduğundan yerden bir şey alırken ya da ev işlerinde “çömelme hareketi” yapılmalıdır.

4- Yere uzanın. Bir bacağınızı düz tutarken diğerini kendinize doru çekin. Aynı hareketi diğer bacak için tekrarlayın.
Sevgi
Sevgi
Site Editörü & Webmasteri
Site Editörü & Webmasteri

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 08/11/10
Yaş : 41
Nerden : Uşak

http://www.bebegimiz.ile.biz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz